Image
John Kørner

Sammen planter vi Biernes By i 2023

Har du nogensinde overvejet, hvordan det føles at være en bi? Bier kan ikke tale, som vi mennesker gør, men de har deres eget sprog. De snakker med hinanden, med blomsterne og med andre dyr i byens haver og parker. Men hvordan ved vi så, om en bi er glad eller ej? Og hvordan kan vi hjælpe til, at bierne får det endnu bedre ivores fælles by, København?

Med formidlingsindsatsen Biernes By planter vi i 2023 sammen en by der spirer for både mennesker, bier, blomster og andre arter derimellem. Biernes By er udviklet i forbindelse med forestillingen Bi OmkringIndsatsen bidrager til sammenhæng mellem teatersal og børnenes lokale bynatur, så legen og den nye viden om bier kan fortsætte. Også efter forestillingen er slut. 

I samarbejde med Miljøpunkt Østerbro, Børn, Natur og Miljø, og den socialøkonomiske virksomhed Bybi, tilbydes 15 folkeskoleklasser fra indskolingen og 10 børnehavegrupper fra Københavns Kommune gratis et formidlingsforløb der, i mødet mellem natur- og teaterformidling, giver børnene og deres voksne et indblik i biernes magiske liv. Og samtidigt opmuntrende viden til handling. Over 400 børn og deres voksne deltager i forløbet fra maj-oktober 2023. 

Udover det specifikke forløb til daginstitutioner og skoler, er der på fem udvalgte bemandede legepladser i Københavns Kommune, blevet placeret Det Lille BiTeater. Det Lille BiTeater er et udendørs dukketeater der inviterer til leg og undervisning i den lokale bynatur. Teatret kan benyttes som en del af de udbudte forløb, men også af alle dem der ikke modtager forløbet. Både med og uden billetter til forestillingen Bi Omkring.

 

Vil du læse mere om forløbet til skoler og daginstitutioner?

Biernes By til folkeskoler – i samarbejde med Miljøpunkt Østerbro og Bybi: https://aabenskole.kk.dk/indhold/biernes

Biernes By til børnehaver – i samarbejde med Børn, Natur og Miljø: https://aabendagtilbud.kk.dk/indhold/biernes-med-det-lille-teater-og-b-rn-natur-og-milj

 

Vil du læse mere om hvordan du kan bruge Det Lille BiTeater? Klik her.

 

Hvis du har spørgsmål til Biernes By eller Det Lille BiTeater, kan du kontakte teaterformidler og projektkoordinator Barbara Rousset på barbara@detlilleteater.dk

 

Biernes By er støttet af Friluftsrådet og Åben København.

Image
Støtte og samarbejdspartnere